به گزارش پایگاه خبری صدای جریده، یک سال از مرگ جمال سعدی می گذرد، کارگر شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه که در جریان عملیات تعمیرات کارخانه شکر دچار حادثه شد و جان باخت.
او به جمع هزاران کارگری پیوست که هر روز در سراسر جهان به محل کار میروند، اما هیچگاه به خانه برنمیگردند. براساس آمار سازمان بینالمللی کار، سالانه حدود ۲ میلیون نفر از کارگران جهان قربانی حوادث ناشی از محیط کار میشوند.
امروز اولین سالگرد این کارگر فقید است، کارگری اهل روستای عین (در بخش مرکزی شوش) که از او یک دختر و یک پسر به یادگار مانده است.
براساس آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سالانه صدها کارگر ایرانی در محیط کار جان می دهند، با مرگ این کارگران، افراد و خانوادههای زیادی در معرض آسیب قرار میگیرند، چرا که جانباختگان ناشی از محیط کار همچون جمال معمولا جزء سرپرستان خانوار محسوب میشوند.
با این حال، علاوه بر کارگرانی که با مرگ دستوپنجه نرم کردهاند، تعداد زیاد دیگری از کارگران نیز دچار شکستگی، قطع عضو، سوختگی، جراحت و … شدهاند، مثل کریم توکل، همکار جمال که در جریان آن حادثه مرگبار، مصدوم شد.
همچنین از جمله عواملی که بیشترین نقش را در بروز حواث محیط کار داشتهاند میتوان به «سقوط کردن و لغزیدن»، «گیر کردن داخل یا بین اشیاء و ماشین»، «برخورد با اشیاء و تجهیزات» و «سقوط اشیاء» اشاره کرد.
این امارها نشان می دهد که توجه به ایمنی کار توسط کارفرمایان در محیط کارخانه ها و کارگاه ها از چه اهمیتی برخوردار است، در خوزستان ایمنی جاده ها و توجه به امنیت ایاب و ذهاب کارگران نیز مطرح است، در سنوات گذشته کارگران زیادی در استان در مسیر کار دچار حادثه شده و جان باختند.
این مسئله مسئولیت اجتماعی صنایع و شرکت ها نسبت به مناطق پیرامون خود و جاده های منتهی به آنها را مطرح می کند، اقدامی که نیازمند یک سازماندهی همه جانبه و اجرایی توسط مسئولان است.
به هر حال، امروز سالگرد یکی دیگر از کارگران جان باخته خوزستانی است، مراسمی برای گرامیداشت یاد و خاطره این کارگر با حضور مدیرعامل شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه نیز برگزار شد، مراسمی برای کارگری که هیچ وقت به خانه بازنگشت.