به گزارش پایگاه خبری صدای جریده، بیمارستان شوش مثل شیر مولاناست که نه یال دارد و نه کوپال! ساختمانی که اسما بیمارستان است اما شاخصههای یک بیمارستان درست و حسابی را ندارد!
سالهاست مردم شوش و کرخه، نیازهای درمانی خود را در شهرستانهای همجوار و به ویژه دزفول برطرف میکنند، اما حالا از این بیمارستان نصف و نیمه، خبر رسیده که با افت درجه اعتباربخشی هم مواجه شده تا شرایط از آن چه که بود هم، بدتر شود!
این افت درجه، باعث کاهش قابل ملاحظه درآمدهای بیمارستان میشود، اما اگر درجه اعتبار این بیمارستان به جای تنزل، از درجه ۲ به امتیاز درجه یک ارتقا مییافت، به نفع بیماران بود به این دلیل که باعث کاهش هزینههای درمانی از جیب مردم میشد.
اما چرا اینطور شد؟ قبل از سال ۹۰، بیمارستان و تمام شبکه بهداشت و درمان زیر نظر همین دانشگاه علوم پزشکی اهواز بود، در آن زمان، غبار محرومیت، سرتاسر شبکه را گرفته بود، تعداد خانهها و مراکز بهداشت در روستاها و شهرهای تابعه شوش نیز خیلی کمتر از حال حاضر بود، بیمارستان هم از کمترین امکانات بیبهره بود.
از همان سال به بعد، شبکه و بیمارستان از اهواز به دانشگاه علوم پزشکی دزفول منتقل شد، چهره و امکانات بیمارستان بهتر شد، دهها خانه و مرکز بهداشت افتتاح و بهرهبرداری شد، کلینیک تخصصی همینطور! حتی حقوق کارکنان بهبود پیدا کرد و نظم و انضباطی بر بیمارستان حاکم شد، در نهایت درجه اعتباربخشی به درجه یک ارتقا یافت و تا سالها پایدار ماند.
اما شهروندان شوش (و کرخه)، خواهان سطحی بالاتر از خدمات و امکانات از دانشگاه علوم پزشکی دزفول بودند، این کاملا طبیعی و منطقی بود.
اما با یک تصمیم سیاسی غلط، افق و چشمانداز درمانی شوش، از بین رفت، نماینده مجلس، که میبایست دنبال جذب بیشتر امکانات با حفظ اصل ِ ثبات مدیریتی، باشد، در یک اقدام غیرکارشناسی، پیگیر انتقال دوباره بهداشت و درمان شوش به اهواز شد!
با توییت نماینده شوش و کرخه، مشخص شد که شبکه و بیمارستان شوش از دزفول به دانشگاه علوم پزشکی اهواز منتقل شده است!
اکنون بیمارستان شوش، حتی به لطف سازمان بهداشت جهانی و واگذاری یک دستگاه ام.آر.آی هم، نتوانست شاخصهای وزارت بهداشت را برای بقا در درجه ۲ یا ارتقا به درجه یک، به دست بیاورد!
بیمارستان شوش به درجهای رسید که درآمدهایش کمتر خواهد شد و مشکلات مالی بیشتری، گریبان کادر درمانی و بیماران را خواهد گرفت.
به گفته یک استاد دانشگاه علوم پزشکی، یک بیمارستان اگر به جای درجه یک، درجه ۲ اعتباربخشی را دریافت کند، چند میلیارد تومان از بیمه کمتر دریافت خواهد کرد!
اما سرنوشت بیمارستانی مثل نظاممافی شوش که مشکل مالی دارد، و بیمهها پولش را به موقع نمیدهند و اکنون با افت درجه اعتبار و به تبع آن، کاهش بیشتر درآمدها هم مواجه شده است، چه خواهد بود؟
بیمارستانی مثل شوش که ممکن است پول کافی برای تامین نیازهای کادر درمانی، کالیبره کردن دستگاههایش و … نداشته باشد، یا نتواند تجهیزات جدید بخرد، با کاهش و افت درجه، وضعش قطعا بدتر و وخیمتر خواهد شد!
به نظر میرسد که بیمارستان نظام مافی در مقایسه با بیمارستان اندیمشک و بیمارستانهای دزفول، کمترین درجه اعتبار را از نظر شاخصهای وزارت بهداشت داشته باشد، اتفاقی که چندان هم برای شوش نادر نیست.
انتهای پیام/