فلافل یکی از خوشمزهترین و کمهزینهترین ساندویچهای موجود در میان فستفودها است که علاقهمندان بیشماری دارد. جالب است بدانید با اینکه این غذا برگرفته از خطه جنوبی ایران است ولی ریشه اصلی آن لبنانی است. البته طرز تهیه آن در لبنان و ایران تفاوتهایی هم دارند.
به طور مثال در لبنان از عدس، سیب زمینی و بادمجان هم در پخت فلافل استفاده میشود. تهیه این جادوی آبادانی و خرمشهری فوت و فنهای خاص خود را دارد و همه دوست دارند بدانند چطوری میتوان فلافلی همانند آنچه مردم جنوب کشور درست میکنند به روش خانگی تهیه کرد؟
فلافل فروشیهای خیابان لشکر آباد اهواز که به متفاوت بودن فلافلهایشان معروف هستند، فوت و فنهای مخصوص خود را دارند.
اگر میخواهید در خانه با مواد غذایی مرغوب و کاملا بهداشتی، فلافلی هممزه با فلافل مغازهها درست کنید، طرز تهیه فلافل به روش مغازه و ساندویچی را دنبال کنید.
مراحل طرز تهیه فلافل به روش ساندویچی ها
در اکالا بلاگ ما مرحله به مرحله با شما هستیم تا فوت و فن و رازهای خوشمزهتر شدن فلافل را آموزش دهیم. همچنین فلافل را به چند نوع و با مواد مختلف یاد خواهیم داد.برای اینکه فلافل شما خوشمزه و ترد شود، چند راز مهم دارد که اگر تا آخر این مقاله همراه ما باشید، فلافل شما مانند آبادانیها خوشمزه و خاص خواهد شد.
مرحله ۱: آماده کردن سیب زمینی برای فلافل
اجازه بدید راز فلافلهای خوشمزه بیرون را اول بگویم، سیب زمینی ! بله سیب زمینی راز خوشمزه شدن فلافلهای بیرون است. فلافلیها از سیب زمینی برای خوش طعم شدن فلافل استفاده میکنند، سیب زمینی باعث ترد شدن فلافل میشود و فلافلی که با سیب زمینی درست شود، دقیقا مثل فلافلیها میشود.
مرحله ۲: چرخ کردن نخودها و سیب زمینیها
راز دوم پخت فلافل بازاری نحوه چرخ کردن مواد با چرخ گوشت است! موقع چرخ کردن مواد فلافل، از سری دهنه گشاد چرخ گوشت برای چرخ کردن استفاده کنید تا نخودها خوب چرخ شوند! (سری دهنه تنگ باعث گِل شدن نخود در چرخ گوشت میشود و ممکن است باعث سوختن چرخ گوشت نیز شود.)
در همین حین باید توجه داشت که وقتی در حال چرخ کردن نخودها هستیم، در کنار آن سیب زمینی را نیز همراه با نخود به چرخ گوشت اضافه و چرخ کنیم و در اخر پیاز خرد شده و سیر را هم به آن اضافه میکنیم.
مخلوط به دست آمده را یک بار دیگر با یک دهانه تنگتر چرخ میکنیم تا مخلوطی چسبناک و کرم رنگ آماده شود.
نکته: اگر مخلوط تهیه شده زیادتر از وعده غذایی شما باشد، جای نگرانی نیست و میتوان آن را بستهبندی کرد و در فریزر نگهداری کرد تا در دفعات بعدی پخت فلافل از آن استفاده کرد.
مرحله ۳: اضافه کردن آب لیموی تازه به مواد فلافل
بعد از آن، لیموی تازه به آن اضافه میکنیم. اضافه کردن لیمو در این مرحله نقش کلیدی در طعم فلافل دارد. در صورتی که لیموی تازه در اختیار ندارید، میتوانید از آبلیمو هم استفاده کنید.
مرحله ۴: اضافه کردن ادویه فلافل
سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مقدار کافی به آن اضافه کنید.
مرحله ۵: ورز دادن مواد فلافل بازاری
مواد به دست آمده تا این مرحله را کامل با دست ورز میدهیم؛ بهتر است ورز دادن را تا حداقل حدود ۳ دقیقه ادامه دهید.
مرحله ۶: چرخ کردن مجدد مواد
سپس بار دیگر مواد را چرخ میکنیم. در این مرحله میتوانید از هر کدام از دهانههای چرخ گوشت جهت چرخ کردن نهایی مواد استفاده کنید ولی بهتر است از دهانه تنگ آن استفاده کنید. در مرحله بعدی، ماهیتابه را آماده سرخ کردن میکنیم. (اجازه میدهیم روی شعله کمی داغ شود و سپس روغن را اضافه میکنیم.)
مرحله ۷: قالب زدن مواد فلافل و سرخ کردن آن
با کمک دستگاه مخصوص قالب زنی فلافل که در شکل زیر مشخص است، مواد فلافل را قالب میزنیم و پس از پر شدن قالب، آن را با قاشق فشار میدهیم تا در هنگام وارونه کردن آن برای قرار دادن در ماهیتابه وا نرود. سپس فلافلها را در شکلهای منظم در داخل ماهیتابه قرار میدهیم.
در این مرحله دقت کنید که فلافلها را آرام درون روغن هل دهید. زیرا در صورت پرت کردن فلافلها در روغن، روغن روی دست شما میپاشد و باعث سوزش میشود. حتی اگر از دستکش استفاده میکنید، این کار خطرناک است زیرا امکان پرش روغن در چشم وجود دارد.
مرحله ۸: زمان سرخ شدن فلافل
پس از آنکه طرف اول فلافل سرخ شد، آن را وارونه کنید تا طرف دوم نیز سرخ شود. مدت زمان سرخ شدن هر دو طرف فلافل بسته به روغن موجود در ماهیتابه متفاوت است ولی حدودا ۱۰ دقیقه طول میکشد.
پس از سرخ شدن هر دو طرف آن، آنها را در ظرف بچینید و همراه با سسهای مورد علاقه خود میل کنید.
طرز تهیه فلافل با کنجد
کنجد به عنوان یکی از اجزا اصلی فلافل لبنانی بکار میرود. برای تهیه فلافل با کنجد در مرحله اول مانند فلافل ساده نخودها را خیس کنید و مواد گفته شده در قسمت قبل را به آن اضافه کنید تا خمیر اولیه فلافل آماده شود در آخرین مرحله و قبل از سرح کردن آن، کنجد را به مواد اضافه میکنیم.
البته برای آن که بتوانیم فلافل کنجدی به خوشمزگی فلافل های لبنانی درست کنیم، باید نکات مهمی را در این زمینه رعایت کنیم. برای شناخت این نکات به طرز تهیه فلافل با کنجد مراجعه کنید.
طرز تهیه فلافل با سیب زمینی
غیر از روش بالا که توضیح دادیم، روش دیگری نیز برای پخت فلافل با سیب زمینی وجود دارد، به طوری که بر خلاف روش قبل که سیب زمینی را درسته همراه سایر موارد توسط چرخگوشت چرخ میکردیم، این بار از سیب زمینی رنده شده استفاده میکنیم.
اگر شما وقت و حوصله برای رنده کردن سیب زمینی ها ندارید ولی میخواهید فلافلی به همان خوشمزگی درست کنید، طرز تهیه فلافل با سیب زمینی را از دست ندهید.
امیدواریم شما هم بتوانید در کنار دوستان و اعضای خانواده خود از این غذا لذت ببرید. محبوبیت این غذا در حدی است که در سایتهای خارجی هم مقالات و آموزشهای زیادی از فلافل وجود دارد
طرز تهیه فلافل با قارچ و و پنیر
قارچ و پنیر ترکیب جذابی برای اکثر ساندویچهاست و با ذائقهی ایرانیها هم همخوانی زیادی دارد. طرز تهیه فلافل با فارچ و پنیر تفاوت زیادی با فلافل معمولی ندارد. فلافل را به هر یک از روشهای گفته شده در این مطلب تهیه کنید، سپس قارچ و پنیر پیتزا را به آن اضافه نمایید.
برای آشنایی با ترفندهای اضافه کردن قارچ و پنیر، پیشنهاد میکنیم مطلب زیر را بخوانید:
سوالات متداول در طرز تهیه فلافل
در این قسمت با جواب سوالات طرز تهیه فلافل به عنوان یک پیشنهاد برای شام ، همراه ما باشید شاید این سوال شما نیز باشد.
۱. دلایل خشک شدن فلافل و روشهای برطرف کردن آن چیست؟
متناسب نبودن مواد اولیه یکی از علل خشک شدن فلافل است. اگر قبل از سرخ کردن و در هنگام ورز دادن مواد احساس کردید که مایه خشک شده، به آن مقدار کمی آب سرد اضافه کنید.
۲. دلایل وا رفتن فلافل و روشهای جلوگیری از آن چیست؟
اولین نکتهای که باید به آن توجه کنید، میزان انسجام مواد بعد از چرخ کردن میباشد. بهتر است مواد خیلی شل نباشند و اندازهی نخودهای چرخ کرده قدری بزرگتر از دانههای شکر باشد.مایه فلافل ماهیتی سفت دارد،اگر نخود را پوره کنیم بافت نخود مانند حریره میشود و هنگام سرخ کردن مواد از هم باز میشوند و به اصطلاح وا میروند.
۳. اگر مایه فلافل اضافه ماند آیا مجددا قابل استفاده است؟
بله، اگر مواد و مایه فلافل زیاد است و اضافه مانده آن را درون یخچال فریزر گذاشته و مجددا استفاده کنید.
۴. بهترین روش سرخ کردن فلافل چیست؟
برای اینکه فلافل خوب سرخ شود باید در روغن غوطه ور باشد اگر مقدار روغن کم باشد فلافل به ظرف میچسبد و میسوزد.