• امروز : چهارشنبه - ۹ آبان - ۱۴۰۳
2

پشت صحنه پول زیرمیزی در بیمارستان شوش

  • کد خبر : 1152
  • 14 خرداد 1402 - 15:09
پشت صحنه پول زیرمیزی در بیمارستان شوش
مسئله چندش آور زیرمیزی در بیمارستان شوش چند وقتی است که در فضای مجازی، بلبشویی به راه انداخته و عده‌ای را مشغول کرده است.

پایگاه خبری صدای جریده – عارف شریفی صرخه: مسئله چندش آور زیرمیزی در بیمارستان شوش چند وقتی است که در فضای مجازی، بلبشویی به راه انداخته و عده‌ای را مشغول کرده است.

در این بین، چیزی که می‌تواند از زیرمیزی، خطرناک‌تر باشد، تغییر ذهنیت مردم به پزشک و فراری شدن او از شهرستانی است که به شدت از کمبود نیروی انسانی متخصص، امکانات بهداشتی و درمانی در رنج و عذاب است.

به همین جهت، باید با احتیاط و دقت بالایی درباره رفتارهایی همچون زیرمیزی تحقیق کرد و به آن پرداخت، طوریکه حق پزشک و همچنین بیمار، کاملا حفظ شود.

همه می‌دانیم که پول زیرمیزی گرفتن پزشک، تجاوزی پنهان به حقوق اجتماعی مردم است، اما زیرمیزی گرفتن در نوع خود نیز، از تجاوز به حقوق پزشک متولد شده و اینگونه به بالندگی رسیده است.

پس نباید بی‌رحمانه، به جایگاه پزشک حمله شود، بی‌آنکه از علت، عوامل و چگونگی ایجاد و تکامل این رفتار ناپسند پرده برداشت، گویا پزشک انسان و جایز الخطا نیست و در شرایط سختی که در آن گرفتار شده، امکان ندارد، اشتباه کند!؟

وقتی پزشک خود را گرفتار در معوقات ۶ ماهه از بیمه‌ها، دستمزد پایین و سازو کار چند درصد تعرفه‌ها ببیند، ممکن است چاره کار را در گرفتن زیرمیزی ببیند.

این رفتار برخلاف سوگندنامه پزشکی است، اما به دلایلی که اشاره شد، اغلبا می‌تواند رفتاری واکنشی از سوی پزشک به عواملی باشد، که حقوق او را مورد تعرض قرار داده است.

در این میان، ضعف عملکرد دانشگاه علوم پزشکی که متولی بهداشت و درمان شهرستان است، را نیز نمی‌توان نادیده گرفت.

دانشگاه هم جزو عوامل شکل‌گیری این رفتار پزشک است، اظهارات مدیرعامل نظارت بر درمان وزارت بهداشت، مسئله ارتباط زیرمیزی و عملکرد دانشگاه را اینگونه عریان‌ می‌کند و می‌گوید: در بسیاری از شهرستان‌ها به علت عملکرد مناسب دانشگاه علوم پزشکی، توانسته‌ایم قضیه زیرمیزی را کنترل کنیم و حتی در برخی استان‌ها این پدیده از بین رفته است!

این مسئول، پای دانشگاه‌های علوم پزشکی را به درستی، به ماجرای زیرمیزی می‌کشاند، بسیار روشن است وقتی دانشگاه علوم پزشکی در کنار سایر عوامل یادشده، عملکرد ضعیفی در شهرستان داشته باشد، بیمارستان‌ و دیگر مراکز بهداشتی و درمانی هم به بستری برای رفتارهای نامتعارف تبدیل می‌شود که زیرمیزی، تنها بخشی از آن است.

دانشگاه علوم پزشکی اهواز هم که چندی است درباره ماجرای خبر حذف ۱۰ پروژه بهداشتی شوش و کرخه از طرح بزرگ وزارت بهداشت، به باد انتقادات گرفته شده است، در مسئله زیرمیزی در شوش هم مسئول است و باید پاسخگو باشد.

خوب است بدانید، سیادت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز بر بهداشت و درمان شوش، حاصل یک دخالت سیاسی بوده و به نوعی آن را می‌توان دستپخت نماینده مجلس برای این شهرستان دانست.

با پیگیری‌های محمد کعب‌عمیر بود که بهداشت و درمان شوش از دانشگاهی دیگر که مدیریت کارآمدتری بر حوزه شوش داشت، به این دانشگاه منتقل شد!

نکته این انتقال اینجاست که اگر دانشگاه‌هایی توانسته‌اند مسئله زیرمیزی را با توجه به حقوق پزشک و تقویت ساختار نظارتی ریشه کرده و یا کنترل کنند، اما دانشگاه اهواز با عملکردش، نتوانسته این کار را در شهرستان شوش انجام دهد.

بنابراین، پزشک در فرآیند پول زیرمیزی گرفتن، آخرین نقش را بعد از ساختار معیوب بیمه‌ها، تعرفه‌های غیرواقعی، ضعف چارچوب نظارتی، دخالت سیاسیون و عملکرد ضعیف دانشگاه علوم پزشکی ایفا می‌کند …

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://sedayejaride.ir/?p=1152

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.