پایگاه خبری صدای جریده: تغییرات اقلیمی از چند سال گذشته در دنیا، کره زمین را دچار خشکسالیهای بیسابقه و بخشی دیگر را با بارشهای سیلآسای باران مواجه کرده است ایران و استان خوزستان هم از این موضوع استثنا نیست و مدلهای جهانی هواشناسی از بازگشت بارشهای سیل آسابه ایران خبر میدهد.
سرپرست سازمان امداد و نجات هلال احمر از آماده باش امدادگران هلالاحمر در پی هشدار هواشناسی مبنی بر احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی در ۶ استان کشور خبر داد.
بر اساس پیشبینی مرکز تحقیقات آبوهوایی دانشگاه کلمبیای ایالات متحده از بارندگی ۳ ماه آتی، ایران طی فصل پاییز پذیرای بارش فراتر از نرمال با احتمال بالای ۷۰ درصد است. البته مناطق جنوب و جنوبشرق با احتمال ۵۰ درصد شانس رخداد بارش زیر مقدار نرمال را دارد.
سالهاست باران در اهواز موجب آبگرفتگی شدید برخی مناطق و معابر می شود و زندگی مردم را مختل میکند هر چند اقداماتی در این خصوص انجام شده است ولی هنوز تا نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد آبگرفتگی اهواز در حالی هرسال رخ میدهد که سالهاست مسوولین و مدیران متولی قول رفع این مشکل همیشگی را میدهند.
از آبگرفتگیهای اهواز گریزی نیست!
شهردار اهواز قبل از آغاز بارندگی ها آب پاکی را روی دست شهروندان ریخت اظهار کرد: نمیتوان قول داد که در بارندگیهای پیش رو هیچ نقطهای دچار آبگرفتگی نمیشود در طول تاریخ، اهواز به دلیل مسطح بودن دچار آبگرفتگی بوده است و نمیتوانیم از این مساله گریزی داشته باشیم اما باید از حداکثر امکانات برای کاهش آبگرفتگیها و ایجاد حداقل زحمت برای مردم استفاده شود.
شهردار اهواز گفت: به نظر میرسد این که به مردم قول بدهیم جایی از اهواز دچار آبگرفتگی نمیشود، یک رویا است. زیرا اگر حجم بارندگی بالا باشد ممکن است آبگرفتگی برای مدت کوتاهی رخ دهد. سال گذشته در یک بارندگی در فاصله بین ایستگاه فرودگاه تا دانشکده نفت کارون و فرهنگ شهر، ۴۱ میلیمتر تفاوت میزان بارندگی داشتیم.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه برخی مواقع پراکندگی بارندگی در شهر تغییر میکند، نمیتوان قول داد که هیچ نقطهای دچار آبگرفتگی نشود. ممکن است در جایی که خیلی کار شده هم بارندگی سنگینی رخ دهد و چند ساعت ماندآب داشته باشیم.
پایان پیام/