پایگاه خبری صدای جریده: اگر از موضوع نرخ تضمینی گندم عبور کنیم، به وضعیت پرداخت مطالبات گندمکاران خواهیم رسید، کشاورزانی که هر ماه به آنان وعده پرداخت مطالبات در پایان ماه داده میشود.
ماههای متعددی گذشته است اما هنوز خبر خوشحال کننده ای برای کشاورزان به گوش نمیخورد. برخی مسئولان معتقدند که در ۱۲روز باقیمانده تمامی مطالبات کشاورزان تسویه میشود، ولی آیا تسویه بدهی گندمکاران تا پایان شهریور بر اساس نرخ ۱۵هزار تومان خواهد بود یا ۱۲هزار تومان؟
تنها ۱۲روز تا فصل کاشت گندم در مناطق مختلف کشور باقی مانده است، این در حالی است که باید گندمکاران تا اواسط تابستان پول گندم سال گذشته را دریافت و در شهریورماه با تعیین نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آتی، خود را برای آغاز فصل کاشت آماده میکردند. اما حالا گندمکاران به دلیل تاخیر در پرداخت مطالباتشان دستشان خالی است و تعدادی زیادی از آنان از کاشت گندم برای سال جدید منصرف شدهاند.
علی رضایی نماینده مردم کنگاور، صحنه و هرسین مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایسکانیوز، درباره وضعیت بازار گندم و تداوم بلاتکلیفی در تعیین نرخ تضمینی این کالا اظهار کرد: قیمت فعلی گندم هنوز ۱۵ هزارتومان است، اما عملا ۱۱ هزار و ۵۰۰ به دست کشاورز میرسد. این قیمت از قیمت تمام شده برای کشاورز خیلی کمتر است.
وی با اشاره به اینکه گندم کاران از نرخ فعلی گندم گلهمند هستند، افزود: باید قیمت نهایی خرید تضمینی گندم از قیمت کشاورز باید بالاتر باشد نه اینکه کمتر باشد. با این قیمت کشاورز هیچ سودی نمیکند. در حال حاضر نرخ تضمینی خرید گندم در کشور عراق چند برابر ایران است.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به نرخ مناسب برای خرید تضمینی گندم، بیان کرد: پیش از این نرخ ۱۷ هزار تومان برای گندم تعیین شدو حتی ۱۹ هزار تومان نیز مطرح شد، اما در حال حاضر هیچکدام از این نرخها عملیاتی نشد و تنها ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان دست کشاورز را میگیرد.
رضایی درباره تاخیر در پرداخت پول کشاورزان گفت: نه تنها میزان مبلغ تعیین شده برای کشاورزان سودی ندارد، بلکه همین میزان تعیین شده را نیز با تاخیر پرداخت میکنند و کشاورز از همین موضوع نیز بسیار متضرر میشود و آنها میگویند پول گندم زمانی به دست ما میرسد که دیگر برای ما فایدهای ندارد.
نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت باید به گونهای رفتار کند که کشاورز ناراحت و معترض نباشد و اگر برنامهای دارد به صورت شفاف باید به کشاورزان اعلام کند تا کشاورز برای سال آینده برنامه ریزی کند.
به گزارش صدای جریده، شرایط موجود در بازار گندم از اوضاع نامساعد این محصول استراتژیک و حیاتی در سال آینده خبر میدهد. خشکسالی و سایر عوامل بیش از گذشته به تولید این محصول ضربه زده است و حالا تنها امید افزایش تولید گندم در کشور به مسئولان مربوط است که به جای وعدههای تکراری بهتر است گندمکاران را ترغیب به کاشت گندم در سال آینده و حمایت کنند، تا شاهد واردات این محصول از سایر کشورها نباشیم.
انتهای پیام/