صدای جریده – عارف شریفی صرخه: یاس از هجران گله داشت، حتی در آهنگ “مرینا بیکم حمد” نیز، این موضوع را با خود قطار که نماد فراق بود، در میان گذاشته بود!
پایان ِ عزیزان، برای او مفهومی نداشت، او از رفتن و تمام شدن شکایت میکرد و از عزیزانی که تنهایش گذاشتهاند مایوس بود!
اما سرانجام، خود یاس هم رفت تا “نوای زمین” در عراق خاموش شود، یاس خضر شامگاه جمعه، ۱۰ شهریور، در سن ۸۵ سالگی درگذشت و اینگونه دوستدارانش را در یأس و ناامیدی، تنها گذاشت.
“یاس خضر” از جمله خوانندگان سنتی و مشهور عراق به شمار میرود که شهرت و محبوبیتش فراتر از مرزهای این کشور است و بسیاری در منطقه در جمع طرفداران او قرار می گیرند.
او در اواخر مرداد، دچار عارضه حاد قلبی شده و در بیمارستان قلب و عروق ابن سینا در بغداد تحت درمان قرار گرفت.
اما یاس ِ عراق در این بیمارستان بهبود نیافت، او روز سهشنبه ۷ شهریور، به علت تشدید بیماری قلبی و مشکلات تنفسی، به بیمارستان “مدینه الطب” بغداد منتقل و در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد.
سرانجام نغمهخوان موسیقی اصیل و سنتی عراق، در شامگاه روز جمعه دیده از جهان فرو بست.
او از ماههای اخیر سرگرم کار موسیقی بود و میخواست، به زودی از ۳ آهنگ جدیدش رونمایی کند، اما دست تقدیر، مانع از آن شد.
یاس خضر با نام کامل ياس بن خضر بن علی القزوينی الحسینی، یکی از مشاهیر موسیقی اصیل عراق به شمار میرود.
او در جوانی، کارمند پذیرش بیمارستان ابوصخر در نجف بود اما بعد از سالها تلاش و پشت سر گذاشتن ِ تجربههای تلخ و شیرین، سرانجام حق خود را از دنیای موسیقی گرفت و تبدیل به یکی از محبوبترین خوانندگان جهان عرب شد.
از مهمترین آثار او میتوان به ترانه های “البنفسج” (بنفش) ، “أه يا ليل” (آه ای شب)، “أنا دليت نار الحب” (من راه آتش عشق را یافتم)، “أجمل يوم” (زیباترین روز) ، “وداعاً يا حزن” (خداحافظ ای غم)، “على شط الفرات” ( در کنار رود فرات ) و “مسافرين” (در حال سفر هستیم) اشاره کرد.
انتهای پیام/