هرآنچه شهرهای بزرگ همه دارند، شوش به یکجا دارد! سه رودخانه، آثار تاریخی و مذهبی شگفت انگیز و زمین های بسیار حاصلخیزش از آن شهری ایدهآل برای توسعه ساخته است.
اما متاسفانه، از بدیهی ترین امکانات شهری هم محروم است؛
نمای شهر زشت و زننده است، فقط یک بیمارستان درجه سه دارد، بازارش ضعیف است و شهر همسایه، انتخاب اول شهروندان برای خرید میباشد.
شوش حتی سینما و استخر هم ندارد!
ثبت جهانیاست، اما در آن هتلی برای استفاده گردشگران احتمالی دیده نمیشود!
این سیاهنمایی نیست و واقعیتی غیرقابل انکار است، مسئولین شهرستان برای برون رفت از این عقبماندگی، باید قدمهای بزرگی بردارند.
چند پیشنهاد:
بهداشت و درمان:
اخیرا شبکه بهداشت و درمان از دانشگاه علوم پزشکی دزفول به اهواز منتقل شد؛ اما این انتقال نتایج مثبت مدنظر را به نحوی که ملموس باشد به همراه نداشته است.
پیشنهاد نگارنده اینست که علاوه بر تلاش مضاعف برای تکمیل بیمارستان در حل احداث شهدای گمنام و تجهیز بیمارستان نظام مافی، برای احداث دانشکدهای زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی اهواز در شوش پیگیری شود. لازم به ذکر است که چندی قبل، در شهرستان شادگان که جمعیتی به مراتب کمتر از شوش دارد، کلنگ احداث دانشکده پرستاری بر زمین خورد.
اقتصاد:
با توجه به عبور سه رودخانه از شوش و همچنین وجود حوض های پرورش ماهی، این شهرستان قابلیت ایجاد یک بازار بزرگ ماهی را دارد و میتواند به قطب فروش ماهی در شمال خوزستان تبدیل شود.
همانطور که میوه فروش شوشی در نیمه های شب برای خرید به میدان تره بار دزفول میرود. میتوان ماهی فروشهای شهرهای همجوار را به شوش کشاند.
احداث فروشگاهها و هایپرمارکتهای مشابه شهر همسایه، میتواند تاثیر زیادی بر رونق گرفتن بازار شوش داشته باشد.
فرصت های توسعه صنایع تبدیلی را جدی بگیرید!
صنایع تبدیلی و تکمیلی از ارکان مهم کشاورزی به شمار میرود و میتوان با ایجاد شرکتها و تعاونی های مربوطه، ارزشافزوده و ارزآوری بیشتری را رقم زد.
گردشگری:
ظرفیت های گردشگری شوش، بی شمار هستند اما تاکنون ازین ظرفیتها استفاده نشده است.
با توجه به ظرفیت بالای فضای مجازی و تاثیر آن بر مردم، میتوان از بلاگرهای معروف برای معرفی آثار و دعوت مردم برای بازدید از آنها استفاده کرد. روشی که امروزه در کشورهای منطقه بسیار رایج است و نتایج مثبتی به همراه داشته است.
البته که زیرساختهای مناسبی همچون هتل و اقامتگاه های بومگردی، نیاز اولیه این حوزه به شمار میروند.
ورزش:
چراغ اداره ورزش و جوانان شوش خاموش است. توجهی به ورزش نمیشود. کشتی گیر قهرمان جهان شوشی چون امکاناتی در اختیار ندارد، با اسم شهر همجوار مطرح میشود و تیم فوتبال پر از استعداد شهر نیز چندین سالست که حمایت نمیشود و چرخش در دسته سوم فوتبال کشور گیر کرده است. بازسازی استخر باید فورا انجام شود؛
نبود استخر با آمار بالای غرق شدگی در این شهر رابطه مستقیم دارد.
پس:
اداره ورزش و جوانان را راه بیندازید+ استخر را مرمت کنید+ خانه کشتی احداث کنید+ برای تیم فوتبال حاضر در لیگ دسته سوم منابع مالی و اسپانسر تامین کنید.
نمای شهری:
مرکزی ترین میدان شهر همچنان بلاتکلیف است. از المانی مرتبط با ظرفیت ها و ویژگیهای شوش برای آن استفاده کنید.
پل های شاوور نیاز به بازسازی دارند، نمای آنها بسیار زشت و قدیمی است. با تغییر آنها چهره شهر قطعا دگرگون خواهد شد.
برای کسانی که معماریهای سنتی و مرتبط با ظرفیت های شوش را برای ساختمان های خود برمیگزینند، طرح های تشویقی و تخفیف عوارض تعیین کنید.
جذب خیر و سرمایهگذار:
هنر جذب خیر و سرمایهگذار در مسئولین شوش دیده نمیشود! در شهر همجوار به خوبی خیرین را جذب میکنند و با کمک آنها بیمارستان و مدرسه میسازند اما در شوش خبری نیست.
سرمایه گذار هم باید با هنر خاصی جذب شود و مسیر وی تسهیل و هموار گردد.
متاسفانه تاکنون به دلیل سنگاندازی های عجیب و بوروکراسی اداری، سرمایهگذاران زیادی از تصمیم خود برای سرمایه گذاری در شوش منصرف شده و برنامه های خود را در شهرهای دیگر پیاده کردهاند.
نگارنده معتقد است که در خیلی از موارد میتوان از نمونه های موفق الگو گرفت. برای شهری با این همه ظرفیت، میتوان قدم های مثبت و ماندگار بسیاری برداشت و وضع شهر را دگرگون کرد.
این تغییرات با همدلی و برنامهریزی و پیگیریهای مداوم قابل دسترس خواهند بود.
واقعا چی باعث میشه با وجود افراد توانمندی که دلسوز این شهر هستند، وضع اینقدر بد باشه. تشکر میکنم از تک تک اعضای دلسوز جریده، و امیدوارم یه روز خوب بیاد که شاهد رشد و ترقی وطنمون باشیم.