• امروز : چهارشنبه - ۲۶ دی - ۱۴۰۳
2

نیشکر هفت‌تپه در خط پایانی یک ماراتن سنگین

  • کد خبر : 1451
  • 26 مرداد 1402 - 16:34
نیشکر هفت‌تپه در خط پایانی یک ماراتن سنگین
ماراتن کارگران در سرزمین مادری، که از یک روز سرد زمستانی در سال ۹۴ آغاز شد به خط پایان نزدیک‌تر شده است

صدای جریده – نویسنده: عارف شریفی صرخه: ماراتن کارگران در سرزمین مادری، از یک روز سرد زمستانی در سال ۹۴ آغاز شد، سازمان خصوصی‌سازی، ۲ نفر را مالک شرکت هفت‌تپه کرد، از آن تاریخ، آن دو نفر، بلای جان کارگران شدند.

گرما، سرما، بی‌پولی، بی‌توجهی، شکایت و مشکلات ریز و درشت دیگر، کارگران را از کف خیابان‌های شوش جدا نکرد، آنها آزادی شرکت‌شان را می‌خواستند و به هدفشان هم رسیدند.

نیشکر هفت‌تپه در ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ از چنگ بخش خصوصی ناکارآمد نجات پیدا کرد و در ۱۸ مهر همان سال، به صورت قرارداد پیمان مدیریت، بین‌ سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، ( موقتا ) واگذار شد.

اما آنچه که این کارگران هفت‌تپه، انتظار داشتند، تنها یک واگذاری موقت نبود، آنها می‌خواستند که کار با واگذاری قطعی، یکسره شود، البته موانعی وجود داشت که باعث می‌شد، تحقق این خواسته کارگران، زمانبر شود‌.

انتقال قطعی مالکیت هفت‌تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به دلایلی قانونی، نیاز به مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران داشت.

کلیات موضوع واگذاری در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران، مورد موافقت قرار گرفت، اما این مصوبه برای اجرایی شدن نیازمند تایید مقام معظم رهبری و طی کردن مراحل دیگری هم داشت.

در تیرماه سال ۱۴۰۱ و بر اساس مصوبه سران قوا مقرر شده بود که فرایند قانونی واگذاری مالکیت قطعی شرکت هفت‌تپه به صنایع جانبی تا پایان ۱۴۰۲ انجام شود.

اولین اقدام بعد از مصوبه سران قوا این بود که تا تایید نهایی این مصوبه، شرکت نیشکر هفت‌تپه به صورت پیمان مدیریت هفت‌تپه در اختیار شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی قرار بگیرد.

در آن زمان، برای نهایی شدن انتقال مالکیت، وزارت صمت باید قرارداد پیمان مدیریت را نیز تمدید می‌کرد و صورت‌های مالی حسابرسی شده سال ۱۴۰۱ را هم به تصویب مجمع شرکت می‌رساند.

به معنای ساده‌تر، وزارت صمت باید فرآیند قیمت گذاری و ارزش‌گذاری نیشکر هفت‌تپه برای انتقال قطعی مالکیت را انجام می‌داد.

اکنون فرآیند واگذاری قطعی شرکت هفت‌تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی ( سهامداران) تقریبا پایان یافته و دیر یا زود، خبر قطعی این واگذاری از سوی دولت منتشر می‌شود.

واقعیت این است که هفت‌تپه در خط پایانی ماراتن قرار دارد و به زودی از خط پایانی عبور خواهد کرد تا پس از سالها بلاتکلیفی، مالکیت شرکت نیشکر هفت‌تپه، رسما به سهامداران شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی یعنی بانک ملی، بانک صادرات و دولت انتقال یابد.

انتقالی که می‌تواند یک خبر فوق‌العاده برای کارگران باشد، اما با پایان این ماراتن سنگین، ماراتنی جدید برای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه آغاز خواهد شد.

در این ماراتن، چرخه تولید باید بیش از هر زمان دیگری بچرخد و نیشکر هفت‌تپه بهتر از هر زمان دیگری شکوفاتر شود.

در ماراتن جدید و برخلاف دوران بخش خصوصی، کارگر محور تمام معادلات خواهد بود، چرخه تولید با دستان کارگران خواهد چرخید، کارفرما نیز در خدمت کارگرانی خواهد بود که قرار است مثل همیشه، سهمی در خودکفایی کشور ایفا کنند.

بنابراین درست است که خبر واگذاری قطعی شرکت هفت‌تپه، کام کارگران را شیرین‌تر خواهد کرد اما این مسئله و تمام مشقت‌هایی که کارگران در دوران بخش خصوصی تحمل کردند، مسئولیت کارفرمای جدید را بسیار سنگین‌تر خواهد کرد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : http://sedayejaride.ir/?p=1451

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.