به گزارش پایگاه صدای جریده، “توهین نژادپرستانه به قوم عرب” تازهترین سکانس از نمایش بیرحمانه فضای مجازی در شهرستان شوش است تا نشان دهد، هیچکس از تیغ برنده آن، در امان نیست.
امروز پنجشنبه ۱۹ مرداد، برخی در گروههای فضای مجازی، مدعی شدند که عضوی از شورای اسلامی شهر شوش، به قوم عرب توهین نژادپرستانه کرده است، ادعایی که احساسات مردم شوش را جریحه دار کرده و باعث واکنشهایی منتقدانه شده است.
اما این ادعا چقدر صحت دارد؟ پایگاه خبری صدای جریده، برای تحقیق درباره این موضوع، گفتوگویی با ۳ عضو شورای اسلامی شهر شوش ترتیب داده است.
از طرف دیگر با برخی کاربران فضای مجازی که به ماجرای رفتار نژادپستانه عضو شورای شهر پرداختهاند، تماس گرفته شده و در این ارتباط با امام جمعه شوش نیز گفتوگو شد، تا در یک گزارش تحقیقی، ابعاد این ماجرا روشن شود.
*این ۴ نفر تکذیب کردند
۳ عضو شورای شهر شوش در مصاحبه با صدای جریده، هر گونه اظهارات نژادپرستانه نسبت به قوم عرب، توسط خود را رد میکنند، آنها امروز جلسهای ۴ نفره داشتند، تک تکشان میگویند که این ماجرا دروغ است.
رئیس شورای اسلامی شهر شوش در این ارتباط به صدای جریده ضمن رد این ادعا، گفت: قوم شریف عرب، همشهریان و هموطنان غیور ما هستند، پیوندهای ناگسستنی بین ما وجود دارد.
«علی حسین محمدی نژاد» افزود: نه تنها طرح این اظهارات سخیف از طرف شورای شهر را رد میکنم، بلکه هر گونه توهین به اقوام شهرستان شوش به ویژه قوم عرب را اصلا برنمیتابم.
وی ادامه داد: من شخصا هیچ سخن و توهین نژادپرستانهای از سوی همکارانم در شورای شهر را نشنیدهام و از همشهریان عزیزم خواهش میکنم به گمانهزنیهای فضای مجازی در این مورد، اصلا توجه نکنند.
مهدی اسلامیپناه و علی دیناروند از دیگر اعضای شورای این شهر نیز ادعای توهین نژادپرستانه در این شورا را به صراحت رد کردند.
اسلامیپناه به صدای جریده گفت: در جلسه صبح امروز، من و آقایان دیناروند و محمدینژاد و همچنین خانم چرنگ به این موضوع پرداختیم، تمام عزیزان قسم خوردند که هیچگاه چنین اظهاراتی نداشتهاند.
همچنین علی دیناروند گفت: چه کسی اهانت به خانواده خود را میپذیرد، ما در شوش مثل یک خانواده هستیم، علاوه بر این، ما از ناحیه مادر، رگو ریشه عرب داریم و افتخار میکنیم که در یک همبستگی و اتحاد با هموطنان عرب همشهری هستیم.
*هیچ شواهدی وجود ندارد
صدای جریده با کاربران فضای مجازی که در این ارتباط افشاگری کرده یا اشاره داشتند، تماس گرفت.
برخی پاسخگو نبودند، برخی نیز شواهدی نداشتند و به صدای جریده اعلام کردند، از دیگران شنیدهاند.
نفری دیگر مدعی شد که از یک عضو شورای شهر شنیده است، اما برای این ادعایش شاهد و شواهدی ندارد، او اما میگوید: عملکرد شورای شهر در توزیع ناعادلانه خدمات، باعث میشود که این ماجرا را باور کنیم.
*تاکید بر وحدت و همدلی در خطبههای نماز جمعه
امام جمعه شوش نیز در گفتوگو با صدای جریده اعلام کرد که از این ماجرا بیاطلاع است.
اما حجتالاسلام مهدی علیزاده اصل در واکنش به این ماجرا گفت که در خطبههای نماز جمعه در موعد فردا ۲۰ مرداد، درباره لزوم توجه مسئولان و افکار عمومی به اصل همدلی و وحدت سخنرانی خواهد کرد.
*تحلیل صدای جریده
چرا افکار عمومی، توهین نژادپرستانه توسط شورای اسلامی شهر شوش را بدون هیچگونه تحقیقی باور میکند؟
پاسخ این سوال، به عملکرد مدیریت شهری و سطح ارتباط شورای شهر با افکار عمومی مربوط میشود، وقتی شهروندان مناطق کمبرخوردار، رسیدگی به منطقهشان را کمتر از دیگر مناطق میبینند، احساس تبعیض میکنند.
آرایش و ترکیب هیات رئیسه شورای شهر نیز گاها شائبه وجود احساسات قومگرایانه را به وجود میآورد، اما وجود نایب رئیس عرب در سال پیش و انتخاب رئیس در سال اول، میتواند دلیلی بر رد این موضوع باشد.
از طرف دیگر، وقتی ارتباطی موثر و مستمر، بین شورای شهر و افکار عمومی وجود نداشته باشد، بسیاری از ابهامات و سوالات، بیپاسخ مانده و شائبهها تقویت میشوند، اینجاست که بیاعتمادی حکمفرما میشود.
اما به نظر میرسد که شواهد بر علیه ادعای توهین نژادپرستانه باشند، هر چند ممکن است، ۳ عضو دیگر این شورا که از قوم عرب هستند، نظر دیگری درباره صحت و سقم این ادعا داشته باشند.
اما در هر صورت، این ادعا بیش از آنکه منبع موثقی داشته باشد، منشا گمانهزنی دارد که نمیتواند پذیرفتنی باشد.
انتهای پیام/