به گزارش پایگاه خبری صدای جریده، لایروبی و ساماندهی رودخانه شاوور، علاوه بر کاهش خسارات احتمالی ناشی از طغیان رودخانه در فصل بارندگی، در ارتقای وضعیت بهداشتی روستاهای حاشیه رودخانه نقش مهمی ایفا میکند.
با این وجود اما به نظر می رسد، رودخانه شاوور در یک چارچوب زمانی علمی، مشخص، استاندارد، همه جانبه و اصولی لایروبی نمی شود، در اواخر سال ۹۴، نجاتی، فرماندار وقت شوش خبر از لایروبی ۶ کیلومتر از این رودخانه را داد.
چند ماه بعد، با همکاری امور آب منطقه غرب خوزستان و شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری ناحیه شمال بخشی دیگر از مسیر و انهار حاشیه رودخانه شاوور در مجاورت روستای شهید دانش(عمله سیف) واقع در شمال شهرستان شوش به طول حدود ۵۰۰ متر لایروبی شد.
آخرین بار در سال ۱۴۰۰ تنها ۴ و نیم کیلومتر از این رودخانه لایروبی شد، این عملیات با دستگاه شناور واتر مستر با همکاری مدیریت مهندسی رودخانهها و سواحل، شهرداری های شوش و شاوور و توسط شرکت خدمات لایروبی و ماشین آلاتی عمران نیرو خوزستان صبا اجرایی شد، غیر از این ۴ و نیم کیلومتر، به دیگر نقاط رودخانه رسیدگی نشد، از طرف دیگر، عدم رسیدگی مجدد به این رودخانه، باعث شد تا در همان محدوده لایروبی شده، گیاهان به شکل انبوه رویش کنند.
در این میان، لایروبی و ساماندهی جسته و گریخته شاوور بهعنوان رودخانهای که شوش را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم کرده است، مشکلی بر مشکلات ناتمام شوش افزوده است.
شهروندان شوش در انتقاد از لایروبی جسته و گریخته و گاها غیر اصولی، و رویش مجدد گیاهان در این رودخانه میگویند: گیاهان پرحجمی که در قسمت پایینتر از حرم دانیال به وجود آمده است علاوه بر آلودگی، به علت فضای استتاری که به وجود آورده اند، باعث ناامنی منطقه نیز می شوند.
همچنین در صورتیکه رودخانه لایروبی نشود، با شروع فصل بارندگی در چند ماه آینده، موارد آبگرفتگی سطح شهر نیز افزایش خواهد یافت.
اما از نظر شهروندان، رویش مجدد گیاهان نشان از لایروبی غیراصولی این رودخانه در سالهای اخیر دارد، این رودخانه در دو نوبت لایروبی شد، با این حال، شهروندان انتظار دارند، لایروبی رودخانه اصولی و از کف رودخانه باشد.
مخاطب صدای جریده در پیامی در این ارتباط نوشت: در سنوات اخیر، لایروبی صورت گرفته اما بعد از هر لایروبی، رودخانه برای مدت زیادی رها شد و نیزار باز با شدت بیشتری رشد کرد، این رودخانه به ویژه در محدوده شهر شوش و حرم دانیال، نیازمند رسیدگی و لایروبی مستمر و پایدار باشد تا سیمای آن زیباتر شود.
*آلودگی رودخانه شاوور
تخلیه فاضلاب شهری از چندین نقطه باعث آلودگی و مشکلات زیست محیطی رودخانه شاوور شده است. عدم لایروبی اصولی، ورود پساب کشاورزی و ریختن نخاله ساختمانی، موجب تشدید آلودگی ها در این رودخانه شده است.
روستاهای پائین دست در شهرستان های شوش و کرخه از آب رودخانه جهت مصارف کشاورزی، دامداری و شست و شو استفاده میکنند که همین کار باعث بیماریهای زیادی برای دامها و ساکنین روستاها شده است.
به گزارش پایگاه خبری صدای جریده، رودخانه شاوور در هیجده کیلومتری شمالغرب شهر شوش در کناره شرقی روستای جریه (قریه سید احمد) از به هم پیوستن چند چشمه به هم تشکیل میشود.
رودخانه شاوور، در مسیر شمال به جنوب، پس از گذشتن و تقسیم شهر شوش به دو بخش شرقی و غربی، به موازات جاده اهواز به اندیمشک و میان دو رودخانه کرخه و دز به حرکت ادامه میدهد و سرانجام پس از طی کردن مسافتی شصت و پنج تا هفتاد کیلومتری، به رودخانه دز میریزد.
این رود همچنین یکی از منابع تغذیه کننده تالاب بامدژ است که با طغیانهای فصلی در نیمه دوم سال تأثیر مهمی بر حیات تالاب مذکور دارد.
انتهای پیام/